- Översikt
- Galleri
Hyr bagarstugan för tunnbrödsbakning med världens bästa utsikt! Kontakta Anna-Lena Lindbergsson via telefon vid bokning eller ifall du har fler frågor.
Pris: 200 kr
Recept:
INGREDIENSER
4 liter mjölk (helst från bonden)
1 liter filmjölk
3 kg rågsikt
1 kg vetemjöl
1 kg kornmjöl
30 g salt
15 g hjorthornsalt
50 g jäst
GÖR SÅ HÄR
Degen ska vara lös. Om den känns för lös kan man tillsätta mer mjöl. Jäs degen i ca 2 timmar. Använd rikligt med rågmjöl på bakbordet.
Gör ett lagomt antal runda degämnen på ca 150 g styck. Kavla ut ämnet tunt – så tunt att du nästan kan läsa tidningen igenom det. Nagga och sopa båda sidorna.
Grädda i valfri stenugn, elvärmd eller vedeldad, i ca 15 sek. Temperaturen bör vara hög, 450-500 grader.
070 279 33 11